Velden zijn niet correct ingevuld

Landbouwmachines van Strautmann

Meppelink B.V. levert diverse machines van het merk Strautman:

  • Kuilvoersnijder
  • Blokkenverdeelwagen
  • Voerdoseerwagen
  • Voermengwagen
  • Doseerbak
  • Kuilgrijper
  • Kuilhapper
  • Opraapwagen

Kuilvoersnijder

De Strautmann kuilvoersnijder HX overtuigt door zijn robuuste bouw en het snelle snijden. De HX is met een automatische daalregeling uitgerust, die zich automatisch aan de stijfheid van de kuil aanpast. Voor extreem harde silage is de kuilvoersnijder uitgerust met de bekende dwangaandrijving. Een ingebouwd hydraulisch systeem drukt hierbij de snijbeugel, onafhankelijk van de hydraulische installatie van de trekker, met max. 220 bar door het voer. Op deze manier kan ook taaie dichte silage uit de kuil worden gesneden. De nauwe tandafstand en de snijbeugel zorgen er samen voor dat het blok tijdens het transport zonder verliezen naar de stal wordt vervoerd.

 

Blokkenverdeelwagen

De kuilvoersnijder is een zeer bekende techniek om het voer snel en schoon uit de silo te snijden. Het is een economische manier van voer uithalen. De blokkenverdeelwagens BVW en UBVW zijn bijzonder geschikt voor het laden en verdelen van de blokken voer. De blokken worden met de kuilvoersnijder gesneden en voor meerdere dagen in voorraad gezet. Met de UBVW kunnen ook ronde balen zonder problemen worden geladen en verdeeld.

Alle functies worden vanaf de trekker via bowdenkabels aangestuurd, de snelheid van de bodemketting is traploos regelbaar. De brede zijafvoerband zorgt voor een gelijkmatige verdeling in de stal. Optioneel kan de blokkenwagen worden uitgerust met een weeginrichting met verschillende programmeerbare- en optelweegfunkties.

De hydraulische driearmige klembeugel is een bijzonder voordeel van de UBVW. Dit garandeert dat ronde balen met hooi of stro tijdens het losfrezen niet meer kunnen wegrollen, maar gelijkmatig door de doseerwalsen kunnen worden losgemaakt en over de zijafvoerband worden verdeeld.

Voerdoseerwagen

De robuuste bouw, eenvoudige bediening en gelijkmatige voerverdeling zijn de grote voordelen die de Strautmann voerverdeelwagens bieden. Ze worden in vier verschillende modellen van 10 - 25 m⊃3; aangeboden. Met het verdeelaggregaat aan zowel de voor- als aan de achterzijde.
Alle FVW-types bieden een optimale verdeelkwaliteit van het voer in de stal. Door een extra meng-/verdeelwals aan te schaffen (alleen type 100(H) en 120(H)) kan een extra vermenging van het in lagen in de wagen geladen product worden verkregen.

De machine is voorzien van sterke 13 mm. robuuste bodemkettingen met een breuklast van 21 ton elk. De zijafvoerband kan aan de voorzijde of aan de achterzijde geleverd worden, Twee doseerwalsen bij de types FVW 100(H) en 120 (H) en drie doseerwalsen bij de types 140(H) en 160(H). Nieuw in het programma is het type FVW 250. De FVW 250 bestaat uit een gesloten opbouw op een eigen frame. Ook deze wagen kan naar keuze worden uitgerust met een afvoerband aan de voor- of aan de achterzijde.

Voermengwagen

De verticale voermengwagen Verti-Mix is standaard uitgerust met een PVC-afvoerband, naar keuze ook met 1 of 2 in de zijkanten aangebrachte doseerschuiven, zonder band. De door Strautmann ontwikkelde "Vario"-vijzel met verstelbare messen maakt het mogelijk om allerlei voercomponenten snel en homogeen te mengen. Door het naar binnen zetten van de snijmessen, kan tot 25% kracht worden gespaard. Een extra schraper aan de onderzijde van de vijzel zorgt voor snel en gelijkmatig lossen van het gemengde product.

De vijzel wordt aangedreven door een uiterst robuust uitgevoerde haakse overbrenging met een planetaire vertraging. De lagering van de vijzel bestaat uit een vast huis met een gesmede aandrijfas en grote kegelrollenlagers, die de enorme hefboomkrachten van de vrijstaande vijzel absorberen. Minimale slijtage en zeer gering onderhoud zijn het resultaat van een duurzame olie- en vetsmering. 

Doseerbak

De robuuste en eenvoudige bouw zijn kenmerken van de Strautmann Siloblitz. Met de volledig hydraulische uithaal-/laadklep of met het snijraam kan het voer zonder problemen uit de silo worden gehaald. In de gesloten laadruimte wordt het voer zonder verliezen naar de stal vervoerd en verdeeld.

De machines met uithaal-/laadklep 'model K', zijn voorzien van een agressieve laadklep, waarmee zowel kort als lang gewas uit de silo kan worden gehaald.

De bediening vindt plaats met stuurventielen, de bodemkettingsnelheid wordt via een bowdenkabel traploos geregeld. Door de hydraulische afsluitklep kunnen ook voerresten of losgestort product worden geladen.

Kuilgrijper

Om snel voer uit de silo te halen zijn voor het laden van bijvoorbeeld voerverdeel- of voermengwagens de kuilgrijpers een gunstig alternatief. De machines zijn voorzien van een grijperkam met stabiele tanden, die aan vier zijden geslepen zijn. De grijperkam is voorzien van dubbele lagering, dus zeer stabiel. De tanden dringen gemakkelijk door de kuilwand en door het achterover kippen van de kuilgrijper wordt het losgemaakte voer gemakkelijk meegenomen.

Ook is de kuilgrijper geschikt om losgestorte producten op te nemen. De grijpertanden staan in geopende toestand niet buiten de onderste slijtrand, hierdoor kan ermee tot tegen de muur worden gereden.

Kuilhapper

Om snel voer uit de silo te halen zijn voor het laden van bijvoorbeeld voerverdeel- of voermengwagens de kuilhappers een gunstig alternatief. Voor front- en driepuntsaanbouw. De machine is voorzien van v-vormig getande messen van speciaal gehard staal. Zuivere lichte snede, gesloten snijraam en nauwe tandafstand, dus weinig verliezen. Standaard voorzien van een hakenaankoppeling met Euro-aansluting voor snelwisselsysteem.

De machine kan optioneel worden uitgerust met een hydraulische afschuiver, hierdoor kunnen de uitgesneden blokken in het geheel op de voergang worden geplaatst. Ook de hefmast kan optioneel worden aangebouwd om op grotere hoogten te kunnen uithalen.

Opraapwagen

Een breed programma opraap-, snij- en doseerwagens voor zowel boer als loonwerker. Beginnend in de vermogensklasse vanaf 50 PK tot en met de zwaarste types die voor vermogens van boven de 300 PK niet terugschrikken. Ook is in het gebruik als dubbeldoelwagen voorzien. Met een compleet gesloten bovenbouw, grote 26,5" banden en een afsluitbaar invoerkanaal staat niets het gebruik als silagewagen naast de hakselaar in de weg. Dat is economisch denken, dat is Strautmann.

 

Contactformulier