Velden zijn niet correct ingevuld

Landbouwmachines van Amazone

Meppelink B.V. levert een uitgebreid programma van Amazone landbouwmachines:

 • Zaaimachines
 • Kunstmeststrooiers
 • Precisie zaaimachines
 • cultivatoren
 • schijveneggen 
 • ploegen

amazone meppelink

 

Kunstmeststrooiers van Amazone

We leveren drie verschillende soorten strooiers van het merk Amazone, namelijk de ZA-X, de ZA-M en de ZA-TS.

ZA-X
De nieuwste ZA-X perfect is het resultaat van meer dan 40 jaar ontwikkeling. Alle know -how van Amazone, de nieuwste eisen van de landbouwtechnologie en uw wensen zijn in deze machine verenigd. 

De ZA-X strooiers is een twee trechter strooier met dubbele hydraulische bediening en Omnia strooischijven. De strooiers hebben een geringe vulhoogte en een werkbreedte van 10 tot 18 meter (met rijenstrooi-inrichting 2 tot 5 meter). De strooiers zijn door middel van een elektrolytisch lakproces (dompelbaden) gelakt. 
 

De haakse aandrijving van de strooischotels loopt in oliebad en is het onverwoestbare hart van de strooier. Amazone heeft in haar geschiedenis al meer dan 500.000 van deze aandrijvingen geproduceerd. Strooischotels, strooischoepen, geleideplaten en alle belangrijke onderdelen zijn vervaardigd uit roestvrij staal.

De strooiers zijn leverbaar met o.a.:

 • Kantstrooiplaat (voor het van de kant af strooien)
 • Tele-Quick randstrooischoep (voor het naar de kant toe strooien, standaard)
 • Limiter X (voor het naar de kant toe strooien)
 • Rijenstrooi-inrichting (voor het zijdelings in banen strooien, onder bijvoorbeeld bomen)
 • Afdekkleed
 • Opzetrand

 

       

ZA-M
De kunstmestrooiers uit de ZA-M (gedragen) en ZG-B (getrokken) serie vormen een wel zeer compleet programma van capaciteitsstrooiers met grote precisie. De      ZA-M strooiers is een twee trechter strooier met dubbele hydraulische bediening en Omnia strooischijven met een zeer laag toerental van 720 tpm. De ZA-M strooiers hebben een geringe vulhoogte en een werkbreedte van 10 tot 36 meter.

De ZA-M Ultra heeft als enige Europese strooier een werkbreedte tot 48 meter. De basisstrooiers kunnen door middel van opzetranden worden vergroot tot de maxima zoals in de tabel weergegeven. Dankzij de steile wanden van de bak, is brugvorming vrijwel uitgesloten. De basisstrooiers beschikken over een stabiel frame, dat gecoat is via een elektrolytisch lakproces (dompelbaden). Een vulzeef behoort tot de mogelijkheden en zorgt ervoor dat verontreinigingen in de kunstmest het strooigedeelte niet kunnen bereiken. Loopwielen onder de strooier maken verplaatsen met de hand mogelijk.

De ZA-M strooiers van Amazone hebben twee OM strooischijven, die een werkbreedte van 10 tot 36 meter mogelijk maken. De strooibreedte is instelbaar zonder gereedschap. Dankzij de zwenkbare strooischoepen kan de strooier letterlijk in een handomdraai worden ingesteld voor overbemesting. De instelling van de strooihoeveelheden geschiedt met behulp van duidelijk afleesbare verstelschalen. De optionele LIMITER zorgt voor een nauwkeurige geleiding van de kunstmest en daarmee een zeer precieze werkbreedte.

De aandrijving van de strooischijven loopt in oliebad en is daardoor onderhoudsvrij. Amazone heeft in haar geschiedenis meer dan 500.000 van deze aandrijvingen geproduceerd. Het strooigedeelte van de ZA-M strooiers (bodem van de trechters, strooischotels en beschermplaten) zijn vervaardigd uit roestvrij staal.

De ZA-M ProfiS is voorzien van een online weeginrichting in combinatie met de AMATRON+ boordcomputer.

Met de AMATRON+ strooicomputer worden de Amazone strooiers nog nauwkeuriger en de bediening nog eenvoudiger. Deze computer is voorbereid voor GPS strooien en het werken met de Hydro-N-sensor.

ZA-TS
De ZA-TS met werkbreedte van 18 tot 54 meter is uitgerust met het nieuwe geïntegreerde, elektromechanische kantstrooisysteem AutoTS: voor het omschakelen van normaal strooien op kantstrooien worden de betreffende strooischoepen op de strooischotel geactiveerd. Een perfect strooibeeld zonder verwisselen van de strooischotels - afstandsbediening vanuit de tractorstoel - tijdens het rijden - zonder te stoppen.

De ZA-TS beschikt onder andere over:

 • Nieuwe basistrechter
 • Hellingsensor
 • Soft Ballistic System pro
 • Auto TS

  De ZA-TS kan met verschillende AMAZONE ISOBUS-terminals worden bediend, maar kan ook      via bijv. de Fendt Vario-terminal worden bediend.

 

Mechanische zaaimachine van Amazone

Misschien wel het bekendste product van Amazone is de mechanische zaaimachine. Hoewel de naam eenvoudig klinkt, gaat er een wereld van techniek schuil in deze machinegroep.

De zaaimachines van Amazone zijn zeer eenvoudig te bedienen. De instelling van de zaaihoeveelheid geschiedt traploos van 2 tot 400 kg per hectare. Hiervoor is een duidelijk instelmechanisme aan de zijkant van de machine aanwezig. De combinatie van normaal- en fijnzaadwieltjes maakt het mogelijk de machine in een handomdraai optimaal in te stellen voor het zaaizaad.

De zaaimachine kan worden uitgevoerd met WS sleepscharen of RoTeC rolscharen wanneer u direct in de stoppel zaait. De Exakt-eg zorgt voor een optimale bedekking van het zaaizaad en egalisatie van de grond zonder te verstoppen. De D9 machines worden direct in de hefinrichting van de trekker of een aparte hefinrichting op bijvoorbeeld een rotoreg aangebouwd. De AD machines worden vast op een rotoreg met bijvoorbeeld pakkerwals opgebouwd, hetgeen het benodigde hefvermogen enorm reduceert. 

Precisie zaaimachine van Amazone

Amazone ED02 precisie zaaimachines leveren elk jaar weer de basis voor een maximale oogst. Deze machines bieden ook bij hoge werksnelheid een zeer gelijkmatige afleg van de zaaizaden in de rij, waardoor de planten zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Precisie, zowel in zaaidiepte als afstand in de rij, daar gaat het om! Aan deze eisen kunnen de ED02 machines van Amazone perfect voldoen. De valhoogte van het zaad is zeer gering (10 – 14 cm.), zodat het zaad altijd op de juiste plek in de grond komt, zonder door te rollen. 
U heeft de keuze uit het Classic zaaielement voor het zaaien in geploegde ondergrond of het Contour zaaielement voor het zaaien onder alle omstandigheden, dus ook direct in de stoppel. 

Het Classic zaaielement heeft een vaste kouter, dat een exacte zaaivoor maakt. De zaaivoor wordt dichtgestreken door twee toestrijkers en daarna aangedrukt met een aandrukrol. Het Contour zaaielement heeft een pendelophanging met schijfkouters in combinatie met een vast kouter, dat een exacte zaaivoor maakt. De zaaivoor wordt later door een aandrukrol aangedrukt. De zaadtanks (45 l.) zijn gemaakt van doorzichtig kunststof en zijn in een handomdraai te legen. De centrale kunstmesttank is eenvoudig te vullen met een vulvijzel. De ED-K machines zijn ook uit te rusten met een fronttank voor kunstmest.

Cultivatoren

Vele bedrijven zoeken voor hun mechanisatie een apparaat dat de kosten vermindert en zo breed mogelijk kan worden ingezet. De oplossingen hiervoor bieden de mulchcultivatoren Cenius met hun gedragen Cenius van 3 m tot 4 m en hun getrokken cultivatoren Cenius-2TX van 4 m tot 8 m. Deze worden gebruikt voor ondiepe stoppelbewerking tot het diep losmaken tot de ploegvoor. Door verschillende uitrustingsvarianten kan het werktuig aan bijna alle lokale omstandigheden worden aangepast. In combinatie met een actieve of passieve AMAZONE zaaicombinatie biedt het een uitstekende toegang tot de moderne zaaimethoden

Schijveneggen

De compacte schijveneggen zijn uitermate geschikt voor intensief vermengende grondbewerking. Omdat ze bijzonder licht trekken, zijn hoge snelheden met een hoge capaciteit mogelijk - en tegelijkertijd extreem zuinig met een zeer laag brandstofverbruik.

Ploegen 

Met de ploegenserie Cayros presenteert AMAZONE een 2- tot 6-scharige gedragen ploeg. Dankzij de uitgebreide uitrustingsopties bieden AMAZONE-ploegen altijd de juiste oplossing voor elke bewerking, zelfs met een grote verscheidenheid aan omstandigheden.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op via (0524) 221 391 of door ons contactformulier in te vullen.

Contactformulier