Velden zijn niet correct ingevuld
Bieten zaaien

Akkerbouw in Zuidoost-Drenthe

Meppelink B.V. beschikt over modern materieel waarmee we in staat zijn om vrijwel al uw akkerbouw werkzaamheden uit te voeren. We zijn onder andere gespecialiseerd in:

  • Frezen, ploegen en spitten
  • Bouwlandbemesten
  • Gewasbescherming
  • Kalkstrooien
  • Wiedeggen
  • Graanoogsten
  • Aardappelpoten
  • Zaaien en rooien van bieten en aardappelen
  • Aanaarden en frezen
  • Transporteren van granen, bieten, aardappelen etc.

Ploegen en spitten
Wij beschikken sinds het voorjaar 2009 over een nieuwe Lemken wentelploeg met vorenpakker. Met deze combinatie kunnen wij in een korte tijd grote percelen omploegen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar het spitten van uw percelen kunnen wij ook aan deze wens voldoen. Tot een maximale diepte van 50 cm is het mogelijk om te spitten.

Diepploegen tot 90 cm
Door uw grond te bewerken met een diepploeg kunt u uw percelen volledig lostrekken. Hierbij is een diepte van 90 cm maximaal haalbaar. Ook de nabewerking van uw percelen kunnen wij verzorgen.

Bouwlandbemesten
Doordat wij beschikken over meerdere bouwlandbemesters kunnen wij in korte tijd veel mest uitrijden. Hierbij is zowel het transporten als het bemonsteren van de mest geen probleem.

Gewasbescherming
Met onze zelfrijdende Agrifac spuit kunnen wij uw percelen behandelen met op wens aangemaakte middelen. Met deze machine kunnen wij uw percelen zo onbeschadigd mogelijk behandelen en is er zo min mogelijk bodemdruk. Tevens kunnen wij het hele seizoen door uw percelen verzorgen en behandelen.

Kalkstrooien
Meppelink B.V. beschikt over een grote bulk voorraad kalk en een strooicombinatie. We zijn snel inzetbaar.

Graanoogsten
Met behulp van de Claas Lexion 420 wordt er jaarlijks graan geoogst. Om het graan te transporteren beschikken wij over dichte kippers.

Aardappelpoten
Met behulp van een getrokken Grimme pootmachine kunnen wij uw aardappelen poten. Hierbij kunnen wij ook het transportwerk verzorgen van het pootgoed.

Zaaien van bieten
Met behulp van een 12 rijer Monosem bietenzaaimachine zijn wij in staat om uw bietenzaad te zaaien.

Rooien van bieten en aardappelen
Voor het rooien van bieten zetten wij onze Vervaet bietenrooier in waarmee wij jaarlijks vele bieten rooien. Hierbij kunnen wij het transport van uw gerooide bieten verzorgen. Het rooien van aardappelen wordt gedaan met een Grimme SE verstekrooier met wielaandrijving. Levering van onderdek kleden kunnen wij voor u verzorgen.

Transporteren van granen, bieten, aardappelen etc.
Dankzij grote kiepers is het mogelijk om grote partijen te transporteren. Hierbij is het mogelijk dat wij ook het opladen van uw producten verzorgen.

Geïnteresseerd in onze akkerbouw diensten?

Neem contact met ons op via 0524-221391 of vul het contactformulier in.

Contactformulier